Λοιπές Επεμβάσεις Σώματος

________

Αιδοιοπλαστική

Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής αφορά σε γυναίκες που επιθυμούν να αλλάξουν τη μορφή του αιδοίου τους για λόγους λειτουργικούς ή εμφάνισης. Μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα μείωση ή συμμετρικοποίηση των έσω χειλέων του αιδοίου, λιποαναρρόφηση των έξω χειλέων του αιδοίου και λιπομεταφορά.

«Μίνι» κοιλιοπλαστική

Η «μίνι» κοιλιοπλαστική όπως αναφέρεται αφορά στην αντιμετώπιση της περίσσειας δέρματος του κοιλιακού τοιχώματος όταν αυτή εντοπίζεται μόνο στο υπογάστριο – κάτω από το επίπεδο του ομφαλού – και δεν υπάρχει διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών. Είναι λιγότερη επώδυνη από την κλασσική κοιλιοπλαστική καθώς πραγματοποιούνται λιγότεροι χειρουργικοί χειρισμοί ενώ δεν υπάρχει περιομφαλική τομή. Η χειρουργική τομή είναι οριζόντια, μικρότερη από την τομή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής και «κρύβεται» μέσα στο μπικίνι.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική αφορά στην αντιμετώπιση της περίσσειας δέρματος +/- λίπους του κοιλιακού τοιχώματος καθώς και της διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών – όπως συχνά παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους. Συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση και πραγματοποιείται με εκτομή της περίσσειας δέρματος κάτωθεν του επιπέδου του ομφαλού. Καταλείπει περιομφαλική ουλή και μια οριζόντια ουλή η οποία «κρύβεται» μέσα στο μπικίνι/εσώρουχο και εκτείνεται συνήθως από την μία έως την άλλη λαγόνιο ακρολοφία. Σε περίπτωση εκσεσημασμένης περίσσειας δέρματος ο/η ασθενής μπορεί να ωφεληθεί από την προσθήκη μιας κάθετης τομής προκειμένου να γίνει πιο έντονη σχηματοποίηση της καμπύλης της μέσης. Επιπρόσθετα σε μαζική απώλεια βάρους ενδέχεται να χρειάζεται κυκλοτερής κοιλιοπλαστική προκειμένου να αφαιρεθεί το επιπρόσθετο δέρμα και από της περιοχή της οσφυϊκής χώρας.

Βραχιονοπλαστική

Η περίσσεια δέρματος στους βραχίονες, απασχολεί αρκετούς ασθενείς, κυρίως γυναίκες, καθώς ανεξάρτητα από την εκγύμναση των μυών με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να εμφανιστεί σημαντική χαλάρωση. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με τομή στην περιοχή της μασχάλης σε επιλεγμένες περιπτώσεις – μίνι βραχιονοπλαστική – είτε ,συνηθέστερα, με τομή στην εσωτερική επιφάνεια του βραχίονα. Η επέμβαση ενδέχεται να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία από τις συχνότερες επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Η τεχνική της μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς προκειμένου να βελτιωθεί η αρμονία του σώματος. Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος καθώς τα αποτελέσματα της είναι πολύ πιο αξιόλογα σε ασθενείς κοντά στο ιδανικό βάρος, με καλή ελαστικότητα δέρματος και μυϊκό σύστημα. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με λιπομεταφορά σε περίπτωση που είναι επιθυμητό, βελτιώνοντας το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα ενώ συχνά πραγματοποιείται σε συνδυασμό με κάποια άλλη χειρουργική επέμβαση.

Μηροπλαστική

Η επέμβαση αφορά άτομα τα οποία εμφανίζουν σημαντική χαλάρωση, ιδίως στην έσω επιφάνεια των μηρών. Συχνότερα την επιθυμία για αυτή την επέμβαση εκφράζουν ασθενείς μετά από μαζική απώλεια βάρους. Οι τομές μπορεί να είναι στη βουβωνική χώρα ή στην έσω επιφάνεια των μηρών. Όπως και στη βραχιονοπλαστική μπορεί οι ουλές να είναι εμφανείς για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Brazilian Butt Lift

Μια επέμβαση που πήρε το όνομα της από μια χώρα …
Αφορά στην βελτίωση του σχήματος των γλουτών και πραγματοποιείται με συνδυασμό λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς στο άνω τμήμα των γλουτών προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Ανάλογα με το σωματότυπο της ασθενούς μπορεί να απαιτηθεί παραπάνω από μια χειρουργική επέμβαση, καθώς από το λίπος που τοποθετείται μόνο ένα τμήμα του παραμένει μόνιμα.

Mommy makeover

Η ονομασία αυτή αφορά σε συνδυασμό επεμβάσεων, ανάλογα με την περίπτωση οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν στη γυναίκα την εμφάνιση που προσεγγίζει το ιδανικό της, παρά την καταπόνηση που προκαλεί η κύηση, ο θηλασμός, οι αυξομειώσεις βάρους και το πέρασμα της ηλικίας. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αφορά επεμβάσεις στο μαστό, κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση ή ακόμα και αιδοιοπλαστική. Σημαντική σε κάθε περίπτωση είναι η επικοινωνία της γυναίκας προκειμένου να εκφράσει τις επιθυμίες τις και κατόπιν κλινικής εξέτασης να δημιουργηθεί ένα πλάνο το οποίο θα προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση της.