Επεμβάσεις προσώπου

________

Βλεφαροπλαστική

Το δέρμα των βλεφάρων, άνω και κάτω, αποτελεί το πιο λεπτό δέρμα του ανθρώπινου σώματος. Επιπρόσθετα το άνω βλέφαρο είναι ιδιαίτερα κινητό και εύκολα εμφανίζει χαλάρωση. Αυτό εκδηλώνεται με περίσσεια δέρματος, η οποία εντοπίζεται συνήθως στην έξω πλευρά του βλεφάρου και η οποία πέρα από την εμφάνιση του ασθενούς ενδέχεται να δημιουργεί και λειτουργικά προβλήματα δημιουργώντας περιορισμό του οπτικού πεδίου και αναγκάζοντας τον ασθενή σηκώνει πολύ έντονα τα φρύδια προκειμένου να ανοίξει επαρκώς τα μάτια του. Κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής μπορεί να αφαιρεθεί και λίπος εκτός από δέρμα διορθώνοντας τις «σακούλες». Η βλεφαροπλαστική όμως δεν μπορεί να βελτιώσει το «πόδι της χήνας», για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτούνται διαφορετικές τεχνικές. Η βλεφαρόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί στην ίδια επέμβαση με τη βλεφαροπλαστική, εφόσον έχει πραγματοποιηθεί επαρκής έλεγχος της αιτιολογίας της.

Ωτοπλαστική

Τα αφεστώτα ώτα δεν δημιουργούν κάποιο λειτουργικό πρόβλημα αλλά πολλές φορές ενοχλούν αισθητικά. Η επέμβαση διόρθωσης τους μπορεί να πραγματοποιηθεί από ηλικία 6 ετών στα παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Η τομή βρίσκεται στην οπίσθια επιφάνεια του αυτιού και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Πέρα από τα αφεστώτα ώτα όμως μπορούμε να επέμβουμε στο λοβό του αυτιού διορθώνοντας τυχόν επιμήκυνση/χαλάρωση που έχει εμφανιστεί με το πέρασμα των ετών ή λόγω χρήσης κοσμημάτων.

Λιπομεταφορά

Για ασθενείς μας που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο πρόσωπο λόγω απώλειας κιλών, γήρανσης ή κάποιας άλλης παθολογίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση λίπους βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του προσώπου. Επιπρόσθετα ειδικά επεξεργασμένο λίπος (nanofat) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την τεχνική του microneedling βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.