Μη χειρουργικές θεραπείες

________

Θεραπείες ελάττωσης των ρυτίδων έκφρασης


Οι ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες με το πέρασμα των χρόνων τείνουν να μονιμοποιούνται στο πρόσωπο μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης. Η συγκεκριμένη ουσία δρα στη νευρομυϊκή σύναψη, περιορίζοντας τη σύσπαση του μυός και κατ’ επέκταση ελαττώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο, ελαττώνοντας την εμφάνιση των κάθετων και οριζοντίων ρυτίδων που εμφανίζονται στην περιοχή και του μεσοφρύου καθώς και τις ρυτίδες που εμφανίζονται στην έξω γωνία του ματιού (πόδι της χήνας).

Η έναρξη της θεραπείας ενδείκνυται όταν αρχίζουν να εμφανίζουν ρυτίδες έκφρασης οι οποίες δεν υποχωρούν άμεσα στην ηρεμία. Αντενδείκνυται σε περίοδο εγκυμοσύνης/λοχείας.

Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της ημικρανίας ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (μασχαλιαία χώρα, παλάμες, πέλματα)

Αυξητική χειλιών – filler

Η χρήση ειδικού λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος είναι πολύ διαδεδομένη στην μορφοποίηση των χειλιών και την αύξηση του μεγέθους τους εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και η έγχυση του πραγματοποιείται κατόπιν εφαρμογής αναισθητικής κρέμας στην περιοχή. Μετά την εφαρμογή του μπορεί να εμφανιστεί οίδημα και λιγότερο συχνά κάποια εκχύμωση. Η εφαρμογή του υλικού μπορεί να πραγματοποιηθεί σταδιακά μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι το υαλουρονικό οξύ, αναλόγως με την πυκνότητα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βελτίωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων καθώς και στην αύξηση του όγκου των ζυγωματικών χαρίζοντας ένα πιο νεανικό προφίλ.

Αποτρίχωση

Το ιατρείο μας προσφέρει αποτρίχωση με alexandrite laser – Lutronic. Η αποτρίχωση με λέιζερ αλεξανδρίτη – 755 nm – προσφέρει οριστική ελάττωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της. Η μέθοδος είναι σχετικά ανώδυνη – μπορεί να εμφανιστεί ένα αίσθημα νυγμού ή ήπιας θερμότητας. Ιδανικά εφαρμόζεται σε άτομα με σκουρόχρωμη τρίχα και ανοιχτόχρωμο δέρμα και εφαρμόζεται εξίσου ικανοποιητικά σε άνδρες και γυναίκες. Καλό είναι να αποφεύγεται σε μαυρισμένο δέρμα. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά 4-6 εβδομάδες προκειμένου να επιτευχθεί καταστροφή των τριχών που βρίσκονται στην αναγενή φάση.

Microneedling

Η θεραπεία μέσω μικροσκοπικών νυγμών του δέρματος (Microneedling) οδηγεί στη βελτίωση του δέρματος λόγω της διέγερσης της παραγωγής κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή προκαλεί βελτίωση των ουλών (ακμής ή χειρουργικές), βελτίωση των ραγάδων, σημαντική ελάττωση των ρυτίδων και ιδίως των λεπτών γραμμών που μπορεί να εμφανίζονται στο άνω χείλος ενώ συμβάλει στην βελτίωση της υφής και της χροιάς του δέρματος. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες τεχνικές όπως για παράδειγμα η μεσοθεραπεία και η χρήση αυτόλογων προϊόντων (PRP – platelet rich plasma) προκειμένου να προσφέρει εξατομικευμένα αποτελέσματα, με βάσει τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Profhilo

Το Profhilo αποτελεί ένα ενέσιμο προϊόν, βασισμένο στο υαλουρονικό οξύ, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των σημείων γήρανσης του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο ή στο λαιμό, συμβάλλοντας στην βελτίωση του προφίλ ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Περιγράφεται ως «ενέσιμη ενυδάτωση» ενώ ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς και την χαλάρωση που εμφανίζει χρειάζονται από μία έως τρεις θεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μήνα.

Μεσοθεραπείες

Η μεσοθεραπεία αποτελεί ενέσιμη θεραπεία, η οποία κατά κύριο λόγω στοχεύει στο χόριο και αφορά στην τοπική εφαρμογή ουσιών οι οποίες δρουν άμεσα στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ακμή, οι δυσχρωμίες, η χαλάρωση και οι ρυτίδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο και σώμα ενώ οι εφαρμογές της επεκτείνονται στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της κυτταρίτιδας. Η εφαρμογή τους συνήθως πραγματοποιείται κατόπιν χρήσης τοπικής αναισθητικής κρέμας.